zondag 1 februari 2009

van Cape Hillsborough naar Bowen

Zondag 1 februari 2009 Van Cape Hillsborough naar Bowen (175 km).

Weer lekker op tijd vertrokken uit Cape Hillsborough. De Tom Tom stuurt ons via een kortere weg dan we dachten. Maar die weg is wel een harde gravelweg, vol met gaten en plassen. En dat wel zo'n 8 km lang. Maar ook dat gaat goed.

We denken eerst enkele honderd km door te rijden tot Rolling Stone met z'n mooie strand, zo'n 40 km boven Townsville. Maar na zo'n 150 km begint het op te klaren, het zonnetje komt er weer door. Dus besluiten we af te buigen naar het plaatsje Bowen, beroemd door zijn heerlijke mango's. Na aankomst liggen we lekker nog wat in de zon. De zee is veel te ruig, dus hebben we nog even in het zwembad gezwommen.

Als we een tijdje op de camping staan en wat contact gemaakt hebben (met de mensen en internet) horen en zien we dat zich rond Cairns een cycloon van de 1e categorie aan het ontwikkelen is. Dus geen al te heftige, maar toch. Het heeft van Townsville tot Cairns al gezorgd voor heel veel wateroverlast en overspoelde en daardoor afgesloten wegen. Daaronder ook de Bruce Highway, die wij moeten nemen naar Cairns.

We hebben "wat" contact gehad met Singapore :) en raadplegen regelmatig de internetsites waar we de afsluitingen op de voet kunnen volgen. We besluiten om in ieder geval maandag ook nog in Bowen te blijven, en als we dan nog niet verder kunnen, dan blijven we nog maar wat langer hier. We hebben nog de tijd tot volgende week woensdag om desnoods rechtstreeks de 550 km naar Cairns te rijden.

Hoewel de temparatuur heel goed blijft, nog steeds korte-broeken-weer, regent het toch weer regelmatig. Met dit weer en met de onmogelijkheid veel verder richting Cairns te rijden, houden we dan maar een paar rustdagen, winkelen we wat en schrijven we wat op de weblog :)
Dus ook niet zo veel foto's deze keer.

Ziet er een beetje troosteloos uit. En zo bijv. helemaal van "Ambon" naar Voorthuizen :)

Op onze route waren de wegen nog goed begaanbaar, maar de velden rondom waren al vaak helemaal onder water gelopen.

De ingang van ons "tropische" caravan park

Ons stekje onder de palmbomen.

Een paar zwarte kakatoes (een beetje te blauw op de foto) op een boom naast onze camper.

Ons strand bij avond, op 50 meter afstand van de camper.

Een plaatje van de cycloon Ellie

En bij al die nummers wordt dan op de site aangegeven of die route wel of niet gereden kan worden door de overstromingen.
Vanmorgen toch nog een mooie boom op de "gevoelige plaat" kunnen vast leggen.

En voor de strandwandeling deze heerlijk ruikende bloem die we al op verschillende werelddelen tegen gekomen zijn.

Het is weer droog, nog even een strandwandeling. Zicht op de camping.

Lijkt me gevaarlijk hier te lang onder te staan met wind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten