donderdag 19 februari 2009

Singapore vervolg 2

Woensdag 18 en donderdag 19 februari 2009.

Woensdag zijn de dames samen aan het winkelen geweest, zodat er voor mij tijd was een aantal foto's te bewerken en de weblog nog wat aan te vullen. Verder heb ik de inhoud van de weblog overgebracht naar een Wordbestand, zodat dat als reisverslag, aangevuld met enkele privefoto's, kan worden uitgeprint.

Donderdag zijn we met Nadja in één van de vele taxi's naar Mount Faber gegaan en met de kabelbaan overgestoken naar Sentosa.

Van boven hebben we een prachtig uitzicht op (o.m. een aantal woontorens) in Singapore.



De kabelbaan gaat hoog over de haven en door het gebouw van het World Trade Centrum.


Uit de lucht een opname van een cruiseboot.


In Sentosa resteerde ook nog wat FUN in verband met de net afgelopen Valentijn. De bedoeling is dat je samen hand in hand voor de koetjes (en het grote hart dat er achter staat) gaat zitten en een foto neemt. Wij hebben dat maar aan de jongere stelletjes over gelaten.

In Sentosa is van alles te doen. Wij waren er met de kids al vaker geweest. Het ging ons deze keer vooral om de kabelbaan en (voor Nadja, die een paar dagen schoolvrij had) de LUGE (rutsbaan) naar beneden. Wij hebben de stoeltjeslift naar beneden maar genomen.

Rondom zie je in en ver voor de haven vele schepen voor anker liggen op hun beurt om gelost te worden. En misschien ook nog wel om andere redenen ?


Naast Sentosa lijkt het wel één grote bouwput. Er zijn nogal wat uitbreidingsplannen voor het pretpark. Op de achtergrond is nog de containerhaven / opslag te zien.


Deze uitkijktoren geeft je nog een beter overzicht over de stad. Wij hebben ons maar beperkt tot een bezoekje in / onder en op de onderstaande MERLIN. Het symbool van Singapore, een vis met een leeuwenkop.


In de voet van de Merlin hebben we een filmpje over het ontstaan van Singapore gevolgd.

Daarna met de lift naar boven, naar 10 hoog (2 t/m 9 is er overigens niet.)

Boven op de kop van de Merlin heb je weer een mooi uitzicht. En vanuit de bek kun je Singapore ook overzien.


Tenslotte kun je met het monorail treintje weer naar de overkant, naar het grote winkelcentrum VIVO. Dat heeft overigens niets te maken met de bij ons in NL bekende Vivo supermarkt.

In Singapore kun je op vertoon van alles en nog wat korting krijgen.



Als je inwoner bent, of als je senior bent, of als je een speciale creditkaart hebt,

of als je een boardingkaart hebt van Singapore airlines van maximaal 7 dagen oud.

Je moet er allemaal wel aan denken. Je kunt er een hele sport van maken.

's Avonds zijn we met Hans en Marjo naar de lounge van een sjiek hotel in Singapore geweest. Dat was een hele belevenis. Er was waarschijnlijk een bijzonder congres o.i.d. Het was er zeer druk met auto's, met een hoog gehalte aan Lamborghini's, Maserati's, Ferrari's en meer van dat soort "laag bij de grondse" dan wel "platvloerse" karretjes.


Er was ook een leuk bandje met een aardige zangeres voor het vermaak van de gasten. Dat leek ons ook wel een leuke job voor Linda. Wat meer ontspannen voor haar dan minstens 3 dagen per week achter de PC :)

En op vertoon van onze boardingspassen kregen we twee van onze cocktails gratis. Zo komt Jan Splinter door de winter.... :) Voor de prijs van de overige cocktails zouden we ons thuis overigens nog een hele week lam kunnen drinken, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. Het was de moeite waard.

1 opmerking:

  1. Hallo beste vakantiegangers.
    Kom maar gauw terug naar Barneveld,voordat je aan al die luxe daar gewent raakt.
    Die Lamborghini heb ik trauwens al een oogje op.Bedankt voor alles.
    Groetjes en tot gauw Henk en Coby.

    BeantwoordenVerwijderen