dinsdag 10 februari 2009

Mooloolaba en Beach

Dinsdag 10 februari 2009.

Een laatste dag in Mooloolaba. Woensdag in Brisbane de camper inleveren, maar als het lukt eerst nog even via het Koala Park in het zuiden van Brisbane.


Vanmorgen eerst even kijken of de kapper tijd heeft om ons allebei een knipbeurt te geven. Acht weken zonder Jolanda is wel erg lang. We kunnen om 10 uur geknipt worden. We zitten gezellig naast elkaar bij de kapper en worden tegelijk geknipt. Nog nooit eerder gebeurd.


Rond het middaguur gaan we richting haven. We hebben een korte Lunch-cruise geboekt.
We varen een half uurtje door de haven en kanalen en dan wordt door “de schipper” bij een restaurant het eten opgehaald. Voor Rikje een maaltje Calimares (inktvis) en voor Wim een Fish and Chips (oftewel een visje met patat). Eén en ander aan boord verorberd en weggespoeld met een colaatje en een biertje.




In het al een aantal jaren geleden gegraven kanalenstelsel bij Mooloolaba is een paradijsje gebouwd voor degenen die een paar miljoentjes A$ voor een “huisje” met een “bootje” kunnen missen. Maar ja, dan zit je ook niet in Scheveningen waar je hoogstens een paar maanden per jaar van zon en zee kunt genieten, maar op een plekje waar dat nagenoeg het hele jaar kan.





In één van de boten zagen we in de bovenste ra (van de mast) een roofvogel zitten. Die houdt vervelende en van zich af schij..... meeuwen uit de buurt. In veel masten zie je daarom ook wel een nep roofvogel hangen. Hoe lang de meeuwen daarin trappen is ons niet verteld.











Het is vandaag erg warm en drukkend. In tegenstelling tot gisteren toen we een wolkeloze blauwe hemel had een, komen er nu hoe langer hoe meer wolken over drijven. De schipper van de “cruise” voorspeld al dat vanavond wel eens wat regen zou kunnen vallen. En hij heeft gelijk gekregen, er is in de avond een zacht regentje gevallen.
..
..
In de middag nog een laatste strandwandeling gemaakt in Mooloolaba. Als je dan goed om je heen kijkt zie je heel gewone, maar toch vaak ook heel mooie dingen en kleuren in de natuur die een fotootje waard zijn.






We zagen ook nog een heel oude eend (geen 2CV) in het zand liggen. Ik heb hem maar even rechtop gezet en en er een foto aan gewaagd. Er zat weinig leven in en heeft dat er ook nooit ingezeten.

De politie rijdt ook af en toe nog eens even over het strand.

Er worden op het strand veel activiteiten met kinderen gedaan. Ze hebben denk ik ook weinig zaal accommodaties nodig. Het strand is groot genoeg en de zon schijnt toch bijna altijd en het is in ieder geval warm genoeg.
Deze kinderen moesten eerst even exerceren (ik weet niet waarvoor) en toen gingen ze met de surfplanken als een haas de golven in en er weer uit, etc.

Dit gele apparaatje wordt gebruikt door de strandwacht als ze iemand uit het water moeten redden. Ze slepen dat met een koord achter zich aan en het heeft zoveel drijfvermogen dat de drenkeling er drijvend mee kan worden gehouden.

1 opmerking:

  1. fijn dat jullie aan mij denken in de vakantie.
    jullie missen mij dus, of alleen jullie haar?
    cor wil wel helpen met knippen, zodat je dan naast elkaar kunt zitten.
    veel plezier verder nog!

    BeantwoordenVerwijderen