maandag 2 februari 2009

Bowen

Dinsdag 3 februari 2009 Bowen
na een mooie lange wandeling nog een aantal foto's toegevoegd

Boven de kop van dit bericht staat als plaatsingsdatum maandag 2 februari 2009. Dat komt omdat ik de laptop op NL datum en tijd heb laten staan. Bij ons in Bowen Australië is het zoals eerder gezegd 9 uur later.

We zijn nu vanaf zondag in Bowen. Direct ten noorden en zuiden van Bowen kun je op het tweede kaartje hieronder de nummers 76 en 77 zien. Met voorzichtigheid kunnen daar alle voertuigen langs rijden. Verder naar het noorden richting Townsville/Cairns zijn bij de weergegeven nummers bijna alle plekken nog afgesloten voor alle verkeer. Naar het zuiden richting Brisbane is alles (nog) open.

Als op de volgende link naar een website klikt, kun je zelf zien hoe het staat met de afsluiting van wegen. Je ziet bij de nummers rode, oranje of groene "stoplichtjes" staan. De kleur spreekt voor zich :) Als je op het tekstvakje achter een nummer klikt, zie je wat er met dat punt aan de hand is. Klik links boven in je scherm op de pijl <<-- om weer terug te komen op de blogspot. https://secure.racq.com.au/ssl/road_reporting/roadreport/0213_roadreport.cfm?regionID=6

Overigens is er in de streek waar wij op dit moment zitten nauwelijks iets te merken geweest van de cyclone Ellie. Alleen de gevolgen van de vele regenval (ook nogal wat bij ons), waardoor vooral ten noorden op vele plekken de Bruce Highway (A1) en andere wegen zijn afgesloten door overstromingen. Ondanks regelmatig een buitje, blijft de temperatuur aangenaam voor de korte broek en hempje en af en toe een strandwandelingetje. Ook hebben we in de camper de meeste tijd de airco nog aan staan.

Vandaag of uiterlijk morgen nemen we denk ik de beslissing of we (zonodig) nog even wachten om te zien of wegen naar het noorden op tijd vrij komen, of dat we terug rijden richting Brisbane en daar volgende week de camper weer inleveren. INMIDDELS HEBBEN WE BESLOTEN OM NIET VERDER RICHTING CAIRNS TE GAAN, MAAR TERUG TE RIJDEN RICHTING BRISBANE.

Onderstaande foto heb ik nog vergeten op de blog te zetten.
Wat is het ?
Net als het grote kuiken in Vietnam een uit de kluiten gewassen EI ?
Of Ben.... is het misschien een ballon ?


Nee, het is een forse MANGO;
Bowen is immers DE stad van de mango's, en ze smaken heerlijk.



De zwarte kakatoes nu nog een keer in echt zwart

Ook hier wonderlijke bomen met wonderlijke "wortel"stelsels

En zo groot / breed !

De "wortels" hangen eerst aan deze bomen en schieten dan de grond in.

En vanwege de nattigheid ook nog paddestoelen.

En tenslotte voor vandaag nog een fraaie rotspartij aan het strand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten