donderdag 12 februari 2009

Brisbane City

Woensdag 10 t/m vrijdag 13 februari 2009
Hier onder nog wat indrukken van Brisbane City.
-

Ter afsluiting van onze Australië reis hadden we een hotel gereserveerd niet zo ver van het vliegveld en niet zo ver van de plaats waar we de camper weer moesten inleveren. Dat hebben we uiteindelijk toch maar weer geannuleerd, omdat dat veel te ver weg ligt van de binnenstad van Brisbane. Met behulp van Hansle.nl :) hebben we een heel fijn onderkomen gevonden in het ROYAL ALBERT HOTEL midden in de city van Brisbane. Alle restaurants, shops, botanic garden, de rivier en noem maar op binnen handbereik.


Het is een heel apartement van alle gemakken voorzien, voor een heel schappelijk prijsje.

Inclusief (niet gebruikte) keuken, was/droogmachine/magnetron en (gevulde) minibar.

Ook voor de informatievoorziening is alles geregeld. Waaronder een TV waarop we eindelijk konden volgen welke rampspoed (bosbranden in het zuiden en overstromingen in het noorden) ons allemaal bespaard is gebleven. En natuurlijk WIFI, anders zou deze blogspot niet gevuld worden en het contact met de thuiswereld iets minder frequent kunnen zijn.


Een prachtig kerkje, nagenoeg weggedrukt door al het hoge geweld.

Midden in de city nog een enkele kangaroos tegen gekomen. Deze maar even op de plaat vast gelegd.

Brisbane heeft ook een aantal mooie gebouwen.



En ook heel veel hoge Skyscrapers.


In één van de vele kolossale winkelcentra staan deze comfortabele zitbanken voor de vermoeide shoppers. Er zitten ook mannen relaxt te wachten tot hun echtgenote uitgewinkeld is :)


Zo'n Sushi restaurant waar op een lopende band alle gerechten ter keuze langs je heen komen, hebben we ook eerder in Singapore gezien.


En zo'n wiel staat ook in Singapore, alleen weet ik niet welke de grootste is.

Veel eenvoudige foodcourts enz., maar ook zeer luxe winkels in de winkelcentra.



In Saigon krioelden de brommertjes door elkaar heen op een kruispunt of rotonde, hier midden in Brisbane doen de voetgangers dat.

De ATM automaten waren in Singapore en Vietnam en ook in Australië onze levensbron :) Al die banken over de hele wereld geven je op vertoon van je plastic kaartje zo maar weer het geld dat je nodig hebt om te eten etc. En als je even geen ATM ziet laat je in de shops maar even je plasticje zien en daar nemen ze ook genoegen mee................. :)-
---
VOGELS
---
Als je zo op een terrasje zit aan een lekkere XXXX GOLD, dan zie van alles aan je voorbij komen. Vogels van allerlei pluimage. Echte vogels, nepvogels, vreemde vogels, kleurige vogels, aardige vogels, nare vogels, mooie vogels, bijzondere vogels en natuurlijk ook heel veel normale vogels. Bedenk zelf maar welke omschrijving bij welke foto uit de collage past.
Overigens valt het soms niet mee om een voorbij komende vogel met een niet zo snelle camara te fotograferen. Die mensen in Brisbane lopen wel 2 x zo hard dan die in Vietnam. En hier is het toch ook warm. Waarom ze allemaal zo'n haast hebben, Joost mag het weten.





Vanmiddag (vrijdag 13 feb 09) stappen we om 14:45 uur weer in het vliegtuig naar Singapore. Na bijna 8 uur vliegen, zijn we dan circa 6 uur later om 20:30 uur weer in Singapore.
Tot het volgende bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten