zondag 8 februari 2009

van Bargara via Australia Zoo naar Mooloolaba

Zaterdag 7 februari (330 km) en zondag 8 februari 2009.

Overstromingen en bosbranden ?
Om de achterblijvers even gerust te stellen.
Vanwege de floods / overstromingen zijn we bij Bowen terug gekeerd naar het zuiden richting Brisbane. De bosbranden zitten in de buurt van Victoria veel verder weg in het zuiden van Australië. Wij zitten nu in Mooloolaba, zo'n 100 km boven Brisbane. Nog steeds een heel veilig, rustig, zonnig en lekker warm gebied.

Vandaag eerst van Bargara naar de via Australië Zoo in Beerwah. Dan in de namiddag naar camping Mooloolaba Beach Caravan Park in Mooloolaba gereden. En het prachtige strand en zee is nog gen 100 meter van de camper. Vanmiddag al lekker in de hoge golven gezwommen, heerlijk. We blijven hier nog maar een paar daagjes langer. Dan kunnen we gelijk een bezoekje brengen aan de Underwaterworld, precies tegenover de camping .


Steve Irwin, de krokodillenman. Vaak op TV in natuurseries. Een tijdje geleden overleden door de steek van een pijlstaartrog. De weg naar de Zoo is ook naar hem vernoemd.

We konden ze maar net bijhouden.

Het nationale knuffeldier, de KOALA.
Wil je meer weten van deze leuke luilak klik dan even op:

http://www.schoolbieb.nl/basisschool_doelgroep/groep_7_en_8__40_onderwijsniveaus_41_/natuur_en_techniek/dieren/de_koala_ov


Hoe deze rare vogel heet weet ik helaas niet, maar er lopen op onze wereld veel "rare vogels" rond die ik (soms gelukkig) niet ken.



Kangaroos kun je in Australië natuurlijk niet ontlopen. Het is droevig, maar als je ze langs de weg ziet zijn ze helaas meestal horizontaal en plat.

Ze zijn (allebei) niet bang.


Met de slang in het bad voor de "krokodillenshow"

En nog een paar mooie Ara's in de show.


Ja, en dan het echte werk

Visje voeren aan Krokkie

Over een gladde oppervlakte kan Krokkie niet snel uit de voeten. Daarom durft de showman zo dich bij te staan. Zou ik overigens ook niet durven.
EN TOEN NAAR DE CAMPING IN MOOLOOLABA


De achterzijde van de camping ligt nagenoeg aan het strand, nog geen 50 meter lopen.
Tegenover de camping ligt het grote Underwaterworld, daar gaan we maandag waarschijnlijk een bezoek aan brengen.


EN DAN HET STRAND

Dit is echt meer een drukkere Beach waar veel vertier is en waar je heel goed en veilig kunt zwemmen. Je kunt op de foto's zien dat het hier dan ook wat drukker is. Het is bovendien weekend en de Australiërs zelf hebben dan ook tijd om te relaxen.


Er is veel toezicht hier. Er waren ook hele groepen kinderen van verschillende leeftijden die les kregen in (reddend) zwemmen, reanimeren, door hogere golven zwemmen etc.


En hoge golven waren er . . . . .

We hebben er zelf ook heerlijk van genoten.

's Avonds worden er op de "boulevard" hele (familie)feestjes gehouden. Je neemt wat lekkers en wat drank mee en maakt gebruik van de vele picknick plaatsen die er zijn. Om een uur of 7 begint het al donker te worden. Maar de temperatuur blijft prima en het niveau van de gezelligheid ook >:)

Als je dan aan het strand ook de volle maan er nog bij hebt, dan kan de avond (en voor ons de reis) helemaal niet meer stuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten