zaterdag 7 februari 2009

Van Beranaby naar Bargara

Vrijdag 6 februari 2009 (250 km)

Het begin van deze blogspot (Singapore en Vietnam) lijkt al verdwenen. Maar als je hiernaast onder Blogarchief op "januari" klikt komen die berichten weer in beeld.
Je kunt ook helemaal rechtsonder aan het eind klikken op "oudere berichten" dan gaat de blogspot ook weer verder terug in de tijd.

Van Banaraby bij Miriam Vale van de A1 af. En dan via de 16 Richting Agnes Water en Town 1770. De plek waar captain Cook in het jaar 1770 voet aan wal in Australië zette.

Daarna via de 16 door Bundaberg richting westkust naar Bargara. Beetje veel extra km om (ca. 100) alleen on het plekje van de captain te bezoeken. Maar goed, we hebben het toch maar even gezien en vastgelegd. :)






Hier kwam Captain Cook dus binnen zeilen.

Die boom zal er toen nog niet gestaan hebben :)

De Aussies vonden dat wel een gedenkteken waard.

En hebben zijn naam voor eeuwig vast gelegd.




Inmiddels zijn we in Bargara aangekomen. Camping met "absolut seeview". Het uitzicht is mooi, direct aan zee, maar bij de camping zelf is niet in zee te zwemmen. Iets verderop is echter een heel mooi strand.

Rara wie is dat rechtse figuurtje in de verte in het lekkere warme zeewater van Bargara


Die beestjes maken de mooieste figuren op het strand.


Een mooie boom / bloem in het strandzand

Een laatste fotootje van het strand in Bargara

Een foto met wat tegenlicht. De "son in de see sien sakke"

De brandstof is in Australiè een heel stuk goedkoper. Dit is één van de goedkoopste benzine stations die we gisteren tegen gekomen zijn. Het lijkt even duur dan in NL, maar de A$ is maar ongeveer de helft waard van de Euro, dus een koopje.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten