woensdag 18 februari 2009

Singapore vervolg 1

Maandag 16 en dinsdag 17 februari 2009.

Dinsdagmorgen een bezoek gebracht aan het HortPark. Een modern wandel /kunstpark met allerlei mooie natuur en veel groen.

Dit zag er heel typisch uit, leek een vijver met over de rand lopend water, maar het bleek feitelijk een soort (kunst)dak te zijn met overlopend water.

In een aquarium een aantal mooie vissen. Deze witte vond ik wel bijzonder.

Orchideeën zoals ik ze nog niet in de orchideeëntuin had gezien.

Heel mooi, maar de naam niet bij mij bekend.

Een brug langs de toppen van de bomen.

Uitzicht op enkele woontorens van de stad.
---
Vervolgens met de taxi naar het Sim Lin Square, een groot winkelcomplex van 5 hoog met alleen computers en computeronderdelen en accessoires. Ik had daar al eerder inkopen gedaan. Dus zijn we nu alleen maar even rond gelopen op de plaatselijke markt.
Als je je niet weet te beheersen heb je zo weer een koffer vol met spullen. Bijvoorbeeld heel leuke schoentjes voor de dames voor omgerekend € 5. Of horloges (die ook nog echt lopen) voor een paar S$ dollar.
---
In dit soort flats woont de meerderheid van de plaatselijke bevolking.

Ze brengen er (voor de herkenbaarheid?) wel wat kleurvariatie in.
Blauw, rood, geel, groen, etc.
Een close-up van de op stokken te drogen hangende was.

Voor een tempel staat dit door de "gelovigen" aanbeden Boeddhabeeld.

Tussen de middag maar even naar de foodcourt onder Sim Lin.
De gebraden kippetjes hangen te kust en te keur te lonken. Heel opvallend één blanke kip tussen alle (gebraden) kleurlingen.
--
Heeft er niets mee te maken, maar wij voelen ons op zo'n foodcourt soms ook wel zo. We zijn in dit soort gelegenheden namelijk vaak nagenoeg de enige blanke bezoekers. Maakt ons verder niets uit, het eten smaakt ons er heerlijk.
--
Vandaag heb ik heerlijke sateetjes gegeten en mijn wederhelft onderstaand menuutje. Een lekker biertje en een sapje er bij een voor €10 hebben we de buik weer gevuld.
Je kunt er echt van allerlei exotisch voedsel kopen.

Ook Indian en Pakistaans eten.

Maar er zijn ook dingen waar we maar niet aan beginnen, zoals bijvoorbeeld schapenhersenen of varkensorganen soep.
---
---
Dinsdag hebben we de verjaardag van zoon Hans gevierd. Onder andere met 's avonds een etentje bij de Thai in Holland Village. Dat is niet een foodcourt en is dan toch wat verzorgder voor ons Europeanen. Ook iets duurder, maar komt nog lang niet in de buurt van de prijs van een goede maaltijd in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten