zaterdag 24 januari 2009

Laatste dag Saigon

Vrijdagmiddag/avond 24-01-2009 Saigon bloemenmarkt.
Na een verfrissing in ons hotel Le Duy in Singapore zijn we weer naar het park gegaan.
In Nederland halen we met Kerst kerstbomen in huis en versieren we alles met groen en glitter. In Vietnam doen ze dat met THAT, het Vietnamese Nieuwjaar. Ze versieren dan alles met bloemen, vooral veel geel, de kleur van het geluk. En natuurlijk allerlei vooral rode china-achtige versierselen.

Het park was nu dan ook omgetoverd tot een gigantische bloemenmarkt. Verschillende honderden meters lang en wel 200 meter breed met vele paden er in. Een lust voor het oog, veel herkenbare bloemen, alleen vaak véél groter. Iedereen komt daar met de brommertjes naar toe, en sleept op die brommertjes weer van alles mee naar huis.

Zaterdagmorgen om 6.30 uur weer door onze eigen driver vanuit het hotel vervoerd naar Tan Son Nhat Airport voor onze vlucht met Tiger Airways naar Singapore. Om 5.45 uur op, 6;00 uur ontbijt, vertrek van hotel 6.30 uur, vliegen om 9.20 uur, aankomst in Singapore 12.05 uur (het uurtje winst van heen moesten we dus weer inleveren).

Deze fantastische reis is voor ons georganiseerd door (Nederlander) Cees Verburg en zijn reisbureau in Hanoi: “Vietnam a la Carte” http://www.vietnamcarte.nl/
De dagelijkse begeleiding heeft op uitstekende wijze plaats gevonden door de door Cees gecharterde de gidsen Nih (1e week) en Nam (2e week) en de (safe) driver Si,

Maandagmorgen vertrekken we naar Australië. Zodra we daar weer wat te vertellen hebben en internetcontact kunnen maken, zullen we weer wat op de blogspot zetten.



Vele prachtige Bonsai boompjes

Een wolk van een Bouqaville

Een zee van ???

Vaste planten in het park zelf

Een mooi rose bloeiend boompje

Nog een bijzondere bonsai, er waren er duizenden in allerlei soorten en maten op de markt

Een vaas van een meter hoog, van binnen versiert met bonsai, lampjes en soms stromende watervalletjes e.d.

Een "potje" gigantische chrysanten

En die bloemen moeten natuurlijk ook mee naar huis

De kindertjes slapen gewoon voor op de brommer
Geel, geel, geel, de kleur van het geluk

Hoewel van slechte kwaliteit (te grote afstand voor de camera toch een paar bijzondere foto's van een wake / optreden bij een overledene. De familie zit er in een hoekje bij, de muzikanten staan te swingen en de "dirigent" voert allerlei kunstjes op. Vuurspuwen, tafels en stoelen balanceren, met een kind er op etc. etc. De filmpjes hiervan geven een veel beter beeld, maar zijn te uitgebreid voor deze weblog.


Het gebeurt gewoon aan de openbare weg, waar het nog een drukte van belang is



Nu ons hotel weer in
Ter versiering in de receptie nog een Dragonfuit Cactus, heerlijk vruchtvlees.

En als slot een mandarijnen boompje in de receptie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten