donderdag 15 januari 2009

De Mekong Delta








Eerst moet ik nog even vertellen hoe je een weg oversteekt waarop aan de lopende band brommers over de hele breedte van de weg rijden. Eigenlijk kun je je ogen dicht doen en heel langzaam zonder stoppen en zonder versnellen naar de overkant lopen. De brommers zoeven dan allemaal netjes om je heen, houden soms iets in, maar stoppen niet. Toch hielden we onze ogen maar liever open.

Zebrapaden zijn er genoeg, maar als er geen stoplicht bij staat (en dat is meestal zo) dan is er geen hond, brommer of auto die stopt. Maar toch gaat het altijd goed. Er zijn zoveel brommers dat ze meestal toch niet erg hard kunnen rijden. En dan kunnen ze je iets makkelijker ontwijken.

Naar een kruispunt zonder verkeerslichten kun je gewoon een uur kijken. Het is bijna niet te snappen hoe als door elkaar heen krioelt, één grote wirwar. En toch komt iedereen waar die moet zijn. Een drukke straat kun je ook gewoon met een auto oprijden. Je drukt gewoon heel langzaam door, zelfs omkeren op de weg doen ze soms op die manier. Je ziet weinig of geen ernstige ongelukken.














overal wordt gehandeld, op elk plekje aan de weg



leuke bootjes hebben ze hier



















je ziet we genieten van het uitzicht op alle leuke Vietnamese boten























een heerlijk visje







Vandaag 15-01-2009 (do) dus met de auto van Saigon naar Cantho.
Om 7.30 uur uit Saigon richting Cai Be gegaan. Daar zijn rond 10.30 aan boord gegaan voor een tocht door de plaatselijke drijvende markt. Als we de riviermonding invaren liggen er veel boten die allemaal wel wat met elkaar te handelen hebben. Aan de overkant all snel weer even een wandeling door het dorpje en dan een boottocht door een wirwar van kanalen met een stop te maken op een van de vele eilandjes om het fruit waar de Mekong Delta zo bekend om is te nuttigen. We hebben daar een heerlijke hele vis gegeten met springrolls (Vietnamese loempiatjes).
Daarna de boottocht vervolgd naar Vinh Long en toen overland naar Can Tho.
Can Tho.is de 5e stad van Vietnam en heeft in de stad zo'n 500.000 inwoners en nog een paar miljoen er vlak omheen. Het is vanavond heel feestelijk in het deel van de stad waar wij logeren. Ook hier is van alles en nog wat voor een habbekrats te koop.
Morgen weer op weg naar nog een paar drijvende markten en dan weer voor 1 nachtje Saigon voordat we voor een paar dagen naar het strand van Mui Ne gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten