zaterdag 31 januari 2009

van Hervey Bay naar Cania Gorges

Vrijdag 30 januari 2009 van Hervey Bay naar Cania Gorges National Park.

Via Childers, Biggendam, Gaynah, Eisdvold en Monto naar Cania Gorges National Park.
Het landschap is weer heel anders. Glooiende heuvels, grasvelden met verdwaalde bomen, eenzame boerderijen. Af en toe zie je een tegemoet komende auto. Ongeveer 14:30 uur komen we aan op de camping van het park. Op deze camping is voor ons geen internet contact mogelijk, zelfs de mobiele telefoon was hier onbruikbaar.

Vanaf 18.30 uur viel (tot de volgende morgen!) de stroom uit. Natuurlijk heeft de camper wel energie aan boord, maar op de camping was het pikdonker. Daarom konden we wel heel veel sterren aan de hemel zien. Vroeg naar bed deze keer.

We hebben maar één Bettong gezien omdat het helemaal donker was op de camping, maar die kwam af op het buitenlicht van onze camper.

Onderweg even een rustpauze in de schaduw van een mooie boom.




Hele kuddes lopen hier rond, dit kalfje had weinig zin om aan de kant te gaan.


Deze cactus heeft als gastheer een boomstronk uitgezocht .



De Gorges van Cania.


Om 17.00 uur komt de beheerder en een klein meisje met een emmer met voer / zaad. Binnen de kortste keren komen overal uit de bomen de mooiste vogels gevlogen. De meeste vogels zijn papegaai-achtigen, waaronder ook prachtige witte kaketoes met gele kuiven. De meeste vogels zijn niet bang en eten uit je hand en zitten op je handen, schouders en hoofd. Laat de foto's maar voor zich spreken.







Deze vogel is ook wat van PLAN

Een geelkuif kakatoe



"Barnevelders" zijn er ook altijd als de kippen bij als er een graantje mee te pikken valt.






Bij een wandeling op en rond het park komen we al een aantal Wallabies (klein soort kangaroo) tegen. Ze zijn niet erg schuw, we kunnen heel dichtbij ze komen.




????


Ze komen de volgende morgen zelf bij de camper om te kijken of er iets te eten valt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten